Statcounter

maandag 15 januari 2018

Vrijdag 7 juli: Hoi An

Na het ontbijt huurden we fietsen voor 30.000 dong (€1) per fiets. We fietsten een rondje door de rijstvelden, maar voor het lekkere was het veel te heet.We dronken onderweg iets in een zaakje met stevige airco om even af te koelen en aten in het oude centrum nog een keer bij Morning Glory. Vooral omdat we graag de eend en het buikspek wilden eten, maar die waren allebei op. Jammer, maar we hebben toch heel lekker gegeten.
We brachten de fietsen terug waarna ik ging zwemmen en Maarten nog een laatste massage nam. We hadden kaarten gereserveerd bij de waterpuppetshow in het Hoi An Theatre en gingen daar met de taxi naar toe. Het stelde niet veel voor. Het was vooral een soort hele drukke poppenkast, zeker in vergelijking met de show in Ho Chi Ming City.


Hier was wel uitleg in het Engels bij zodat we iets beter begrepen waar het over ging. Het kostte bijna niets en we hadden toch niet zoveel meer te doen in Hoi An. We vonden het dus niet zo erg dat het wat tegenviel.
Onderweg terug zagen we heel veel offertafeltjes op straat. Dit hadden we nog niet eerder gezien dus we vroegen wat de reden ervoor was.


Het bleek full moon festival te zijn. De straatverlichting gaat dan uit en de stad wordt verlicht door de lampionnen en vele lichtjes die op het water drijven. Uiteraard kochten wij ook een lichtje voor geluk in de komende maand.Voor onze laatste maaltijd in Hoi An gokten we verkeerd. We aten in een tentje waar het eten niet lekker was. We dronken nog een cocktail en gingen toen naar het hotel om onze spullen in te pakken. We hebben voor 250.000 dong  (€ 9) een auto geregeld die ons morgenochtend om 7 uur komt ophalen om naar het vliegveld te gaan. Om 23.00 uur lagen we op bed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten