Statcounter

maandag 15 januari 2018

Zondag 25 juni: Nha trang

Om half 9 bleek er al veel op bij het ontbijt. De manager komt hier elke morgen vragen hoe het met je gaat en of alles naar wens is. We hebben subtiel laten weten dat we het wel jammer vonden dat het ontbijt al zo uitgedund was, maar dat werd beaamd met de mededeling dat dat wel vaker is om deze tijd. Hij was verder reuze vriendelijk en we hebben het maar zo gelaten. Hij wilde ons ook graag helpen met het boeken van een foodtour en hij heeft ons later in de lobby allerlei uitleg gegeven over het eten uit de streek.
We hadden zelf een foodtour gezien die maar €10 euro kostte. We kregen geen contact met de organisatie van de foodtour die we in eerste instantie uitgezocht hadden en de andere tours die we vonden leken ons minder interessant. Een aantal Vietnamese specialiteiten hebben we inmiddels zelf al ontdekt en dan is 75 euro voor een tour best veel geld vonden we. Het Lantern restaurant organiseert een foodtour te voet voor 200.000 dong (€10) per persoon en dat leek ons een prima alternatief. De hotelmedewerker was het er niet zo mee eens (krijgt vast commissie voor 1 van de andere tours), maar hij wilde het wel voor ons regelen. Hij liet ons ook nog even op een kaartje zien hoe we met bus 4 verschillende bezienswaardigheden konden bezoeken en daarmee was ons dagprogramma weer voor elkaar. We wilden 's middags ook nog wel even in zee  zwemmen, maar daar is het niet meer van gekomen.


We moesten vrij lang op de bus wachten en het was erg warm. Bij de erg mooie (maar ook dichte) kerk waar we uitstapten zou een erg goed bahm mi tentje zitten, maar die hebben we niet gevonden.


Het was eigenlijk te warm om veel te doen en we hadden allebei niet zo goed geslapen dus we besloten al snel maar rustig aan te doen vandaag. We dronken een watermeloensapje op een terras en omdat we geen eettentje in de buurt vonden aten we een paar lekkere broodjes bij de bakker bij de bushalte waar we de bus terug namen.


Terug in het hotel hebben we even gezwommen in het kleine zwembadje naast de hotelbar en toen was het alweer tijd voor de foodtour.  De tour was zeker voor dat geld prima, maar het eten was niet overal even goed vonden we. We vonden het wel heel erg leuk om met een local op pad te zijn en op plekken te komen en te eten waar je als tourist niet zomaar komt.  Een zaakje waar we aten stak er met kop en schouders bovenuit. Een vrouw maakte aan de lopende band fantastische loempia’s en de bekende seafood pancakes. Die krijg je bij ieder tourtje weer voor je neus en meestal zijn ze niet heel bijzonder. Deze waren echt fantastisch.

Ook het zoete dessert met gecondenseerde melk en banaan was erg lekker en zou ik uit mezelf nooit besteld hebben. De rest was niet heel bijzonder, maar het was erg leuk om gedaan te hebben. 
Na de foodtour boekten we een tour over het platteland voor morgen. ’s Avonds dronken we nog even een cocktail op een terrasje aan het strand waarbij we ontdekten dat hier venijnige muggetjes zitten.We hebben vanmorgen ook een vlucht naar Da Nang geboekt (€150 voor samen) en een hotel in Hoi An. Het is best een luxe hotel en we hadden nogal een gelukje. Ik had 4 nachten geboekt voor 195 euro en toen ik er toch 5 nachten van wilde maken werd het gelijk 595 euro. Het bleek dus een best duur hotel te zijn wat we nu behoorlijk veel goedkoper hebben geboekt. Uiteraard hebben we het nu bij 4 nachten gehouden, maar we hebben inmiddels dus hoge verwachtingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten