Statcounter

maandag 15 januari 2018

Woensdag 28 juni: Hoi An

Vanmorgen hadden we een overheerlijk ontbijt. Erg veel keus en uitstekende kwaliteit. Supersappig en zoet fruit, knettervers brood en zoete hapjes, warme maaltijden, salades en diverse eiergerechten. Ook een ruime keus in vulling voor de yoghurt en diverse sappen en fruitwater. Wat een feestje!!!


Na het ontbijt wilden we wat plannen maken voor de week na Hoi An, maar daar kwamen we nog niet zo uit. We hebben niet genoeg tijd om ver naar het noorden te gaan, om in Hoi An te blijven vinden we te lang, maar een alternatief hebben we nog niet gevonden.


We zijn dus maar gaan zwemmen en daarna naar het centrum gelopen voor de lunch.

Het was erg heet en het bahn mi adresje dat ik had gevonden via een blog bleek er niet te zijn.  We zijn uiteindelijk bij restaurant Morning Glory beland en aten daar overheerlijk. Maarten had een bahn mi met varkensvlees en jk verse springrolls.Onderweg terug scoorde Maarten een nieuw petje, want zijn oude had hij bij de foodtour in Nha Trang ergens laten liggen. We dongen af van 100.000 (€3,5) naar 30.000 dong (€1)en waren daarmee in ons nopjes. Blijft toch een beetje gĂȘnant dat afdingen.
We boekten een busreis naar Hue als volgende bestemming 250.000 dong (€9) per persoon al weten we nog niet of we nou perse naar Hue willen. Deze bus stopt onderweg op een paar plaatsen zodat we ook nog wat zien en het niet zo’n lange onafgebroken rit is.


Terug bij het hotel vertrok Maarten voor een massage en ben ik excursies gaan zoeken op de tablet. Dat viel nog niet zo mee. We wilden de grotten verder naar het noorden bezoeken, maar die blijken toch wel erg ver weg en in de buurt kunnen we het nog niet zo vinden.
Daarna weer terug naar het centrum. We dronken er een lekkere mojito (hier is op veel plaatsen happy hour met 2 cocktails voor de prijs van 1 en er zijn veel gezellige zaakjes en lekkere cocktails) en aten lekker in een leuk restaurant Before and now.

Langs de rivier halen Vietnamezen de toeristen over om voor een klein bedrag een wens te versturen via een kaarsje in een kartonnen bakje.


We liepen ook nog even over de night market en dronken bij het zwembad van het hotel nog maar weer een mojito. We verzonnen ook dat we door wilden naar Dong Hoi om de grotten te bekijken en vanuit Hue dus door te reizen naar Dong Hoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten